Udało się wpaść do Katowic na kolejnego lokala

Zabrałem moje nowe listy ze sobą i jestem pod wrażeniem szybkości jaką wyciskają tytany pod Xerxisem2

Xerxis2 Imperial Warhost
-Agon
-Agon
-Krea
-Rider
-Tiberion
-Gladiator
-Sentry
-Sentry
2*4bóle
Animantarax
Był jeszcze Mordicaar z pierwszego posta, ale się nie pojawił. Ogólnie mam wrażenie, że meta zrobiło się strasznie beast/warjack heavy i lepiej brać jednak dużo tytanów:)
1 gra z Qc
Grubas
-Shaman
-Shaman
-Rider
-Krea
Venatorzy + UA
min Slingersi
max Beast Handlerów
Venator Dakar
2*Animantarax
1 tura:
Udało mi się zacząć, więc wszystko leci do przodu by móc w następnej turze szarżować jak najdalej
Qc idzie wszystkim nieco do przodu, Shamani rozpoczęli ostrzał, więc poszły pierwsze shield guardy. Grubas rzucił czary: carnivore i blood mark w Tiberiona i został na 2 furiach jakieś 15” od Tiberiona.
2tura:
Xerxis zabija czarem Slingersa, by zrobić miejsce Tiberionowi, odpala feata, Ignite na Tiberiona (po grze doszedłem do wniosku, że miał to być jednak raport i bez enraga w razie jakby Tiberion miał dostać transferem po aspekcie). Gladiator Rush. Rider strzałka w Grubego za jakieś 5 kratek, Animantarax poprawia 4 strzałami, Gruby transferuje 6 w Tiberiona (4 atak robił letal i poleciał 1 transfer w blodd marka, Qc mógł zaczekać aż mój napakowany niepotrzebnymi dopakami Tiberion sprzeda mu tube i sam sobie wyłączy spirit). Tiberion szarża, jeden atak chybił (tak z raportem by trafił), po 2 overtakach zostały 2 ataki w grubego i koniec.
2 gra Krabeczek i Legion
Vayl2
-Angelius
-Angelius
-Seraph
-Neraph?
Max hex hunterzy + UA
Trójca
2 pasterki
Helion
Spell martyr
Tron
1 Tura:
Legion ciśnie jako pierwszy do przodu, Angeliusy mają jakiś chory treat rng.
Animantarax zaczyna ostrzał w Angeliusa z admi i wbija sporo kratek, Rider próbuje poprawić , ale brakło oczka

Puszki do przodu ze wsparciem Agonizerów.
2 Tura:
Hex hunterzy ubijają jednego paingivera i Kreę za pomocą magicznych strzałek + ranią dość mocno Ridera. Jeden sentry dostaje shadow blind. Ciężkie bestie ostrzeliwują mnie z dystansu zadając trochę obrażeń. Tron próbuje zabić Sentrego, ale mu się nie udaje.
U mnie frenzuje Agonizer w Xerxisa

Xerxis featuje daje raport na Sentrego, który trampluje do Angeliusa bez admo taranując po drodze 6 Hex hunterów i sprzedaje 1 tube w Angeliusa (miałem jeszcze furie za shake effect). Tiberion kończy resztę oddziału Hex Hunterów razem z Bayalem (forsując się do 2 furii). Sentry, który przeżył starcie z tronem próbuje się odwinąć, wbijając jakoś ponad połowę kratek. Tron dobija napełniony tokenami Animantarax przy okazji zabijając ogonem Helionke, która miała odpaloną aurę z zakazem strzelania i po zniknięciu owej aury BE strzela do rannego Angeliusa z Admo zostawiając go na 4 hp. Rider dobija Angeliusa rzucając idealnie 4 obrażenia. Gladiator standardowo rash i się paczy

Podsumowując miałem 3 furie na Xerxisie by przeżyć kontrę i wygenerowane jakieś 15 furii xD
3 tura:
Angelius dostaje Admo i bije Sentrego wbijając coś koło połowy kratek. Dobić go próbuje Seraph, ale słabe rzuty powodując, że Sentry stoi na paru hp bez body

Neraph wpada w Animantaraxa, ale też coś kiepsko mu idzie i BE żyje

W Animanatarxa wbijaja się jeszcze trójca, ale leci tylko parę dmg (mam 3 tokeny). Vayl wcześniej featowała ubiła Sentrego, który walczył z tronem i nie dobiła Ridera.
W mojej turze Sentry frenzuje w Serapha zadając 1 obrażenie. Rider na 3 furiach obstał razem z Tiberionem. Kolejny Agonizer też oszalał. Tiberion dostał Ignite, paingiverzy zdjęli z niego 2 furie (brakło zasięgu do enraga, więc Rider też pozbył się 1 fury). Tiberion szarża w Angeliusa, który ucieka z Admo, ale za to mam Serapha w melee, który pada po kilku atakach. Gladiator zabił Nerapha, boostując na trafienie wszystkie initiale. Animantarax zrobił trample zabijając całą trójcę, chybiając pasterkę i wrócił do strefy. Rider zastrzelił boostowanym strzałem spell maryta. Na stole zostałą Vayl, Angelius i 2 pasterki.
Tura 4:
Krabeczek poddaje po tym jak dowiedział się, ze Tiberion jest niepushowalny. Xerxis był na 3 fury miał w co transferować.
3 Bitwa i Tantal.
Strakhov1
-Marauder
-Marauder
-Prawdopodobnie Grolar?
2*Kayazi Eliminators
6 kozaków
Yuri
Sniper
Eiris1
2 Koldun co daje focusy i Behemot pod jednym z nich.
1 tura:
Udało mi się zacząć, więc wszystko leci na max do przodu, Tiberion nawet z rashem popyla 14”

Khador lekko do przodu tak idealnie w zasięgi z rashem Sentrego i Tiberiona i Animanataraxa.
2 tura Skorne:
Robie alfe (powiem szczerze, że nie wiedziałem, że Skorne w ogóle jakaś robi

) Animantarax warzywi jednego Maraudera (zostaje 6 kratex cortex) i ze strzelania narusza Behemota.
Sentry bodajzę niszczy drugiego Maraudera? Tiberion z Ignitem niszczy Grolara? i sprzedaje jeszcze ze 2 tuby w Behemota, który przeżył na samym cortexie.
Sentry i Gladiator lecą do przodu na kontre. Rider odstzrelił 1 eliminatorke.
Xerxis został na 1 fury (mogłem sobie w sumie rzucić np. Ornery)
W odpowiedzi Tantal próbuje CK leje Tiberiona Behemotem z 2 focami od greylordów i Yurkiem, ten zostaje na 5hp. Strakhov rzuca Overrun, feat i pbóbuje dobić Tiberiona, ale nic nie wbija w szarży i poddaje gre. Jakby Tiberion umarł od 11 z 3 kostek to Jugernaut z czarem wpadłby w Xerxisa chronionego tylko aurą od Agonizera, bo Eiris zdjęła mi 1 fury